Aalto-yliopisto, K3-rakennus 

“Tämä kohde vaati osaamista vaativista kuparitöistä. Neljän miehen voimin urakoimme pellit ja kuparikasetit paikoilleen. Kun hommat tehdään rutiinilla, niin lopputulos on myös odotusten mukainen – kestävä ja laadukas.”

Otaniemen yliopistokampuksella on viime vuosina ollut käynnissä useampia rakennus- ja peruskorjaustyömaita. Meidän työstettäväksi tuli kolmikerroksinen K3-rakennus, joka on alueen viimeisimpiä isoja remonttikohteita. Toinen puoli rakennuksesta uusittiin kokonaan ja vanhempi puoli ehostettiin pienemmällä peruskorjauksella. Huolehdimme uudistuneen puolen ikkunoiden, ovien ja julkisivujen pellityksistä sekä kuparikasettien asennuksista. Samalla päivitimme myös rakennuksen vanhemman puolen pellityksiä uusiksi. 

Rakennusliike Fira toimi hankkeen pääurakoitsijana. Heidänkin kanssaan olemme toteuttaneet yhteisiä projekteja aikaisemmin. Tässä hankkeessa peltiurakoitsijalta vaadittiin aikaisempaa näyttöä ja vahvaa osaamista vaativista kuparitöistä. Kuparityöt ovat erikoisosaamistamme, joten yhteistyö oli helppo aloittaa luottavaisin mielin. 

Neljän miehen urakka 

Kaksi miestä urakoi ulkopuolen julkisivuja kuntoon ja toiset kaksi huolehtivat sisätilojen listoituksista ja pellityksistä. Aloitimme työskentelyn ikkunoista, joita pääsimme pellittämään heti muurarin jälkeen. Systemaattinen työskentelytapa on tehokkainta, joten pellitimme rakennuksen lohko kerrallaan valmiiksi. Lopuksi toteutimme vielä pääsisäänkäynnin lipan kuparikasetoinnin.  

Kyseessä oli hyvin selkeä kohde, jossa työnjako oli selvä. Meidän osaltamme hommat aloitettiin loppusyksystä 2022 ja valmista tuli maaliskuussa 2023. Kiitokset vielä loistavalle ja hyvin kommunikoivalle työnjohdolle, joka hoiti hankkeen esimerkillisesti maaliin! 

Kuparikasetit kävivät vähiin nopeammin kuin oli laskettu  

Vaikka kuparikasetteja tehtiin reilusti, meni niitä enemmän kuin alun perin oli laskettu. Näin voi joskus käydä, kun materiaalia menee paikkoihin, joita ei alkuperäisessä suunnitelmassa ole huomioitu. Aloitimme tilanteen selvittämisen tekemällä uudet menekkilaskelmat heti, kun huomasimme tilanteen. Esipatinoituja kupariarkkeja ei löydy suoraan hyllytavarana, joten jouduimme hieman odottamaan täydennyserän saapumista.   

Tällaisissa tilanteissa on aina tärkeää kommunikoida kaikille asianomaisille välittömästi, missä mennään ja miten asia saadaan ratkaistua. Loppupeleissä kupariarkkien odottaminen ei kuitenkaan vaikuttanut merkittävästi lopulliseen valmistumisaikatauluun. Tilanteesta selvittiin, vaikka muutama hikikarpalo nousikin aluksi otsalle. 

Tuli mitä tuli, mutta laadusta ei tingitä 

Loppu hyvin, kaikki hyvin. Tilaaja oli oikein tyytyväinen lopputulokseen ja olemme vastaanottaneet positiivista palautetta huolellisesta työnjäljestä. Kun hommat hoidetaan rutiinilla, niin pienet vastoinkäymisetkään eivät saa pakkaa sekaisin! 

Kohde tekijöitä vaille valmista? Ota yhteyttä!


    Tätä sivua suojaa reCAPTCHA, ja Googlen tietosuojakäytäntöä ja käyttöehtoja sovelletaan.

    Tilaa tuoreimmat Pääkkösen ja peltialan uutiset