Peltirangat

Peltirankoja käytetään tavanomaisesti julkisivun kiinnittämiseen. Ranka sitoo vanhan ulkoseinän uuteen ulkoseinään, joka voi olla esimerkiksi peltikasetti, kivilevy tai muuta julkisivulevyä. Rangan avulla saadaan kestävä rakenne, joka myös oikaisee seinää ja luo tuuletuksen rakenteiden väliin.

Tuulettuva julkisivuverhoilu on hyvin tavanomainen käyttökohde peltirangoille, mutta niitä hyödynnetään myös esimerkiksi rungoissa, väliseinissä ja alakatoissa. Levyt sidotaan ristiin, mikä tekee julkisivusta hyvin tukevan. Hyvin harvoin julkisivuratkaisuissa kiinnitetään mitään betoniseen tai puiseen seinään suoraan kiinni, vaan väliin laitetaan usein ranka.

Rankatuotteiden materiaali

Kuten peltilista, myös peltiranka on täysin räätälöitävissä kohteen ja tarkoituksen mukaan. Ainoa huomioitava asia on, että ranka valmistetaan riittävän paksusta materiaalista toimiakseen käyttötarkoituksessaan. Tavanomaisesti rankatuotteet valmistetaan sinkistä, alumiinista tai rosterista. Ulkonäöllistä merkitystä rangalla ei varsinaisesti ole, kun se peittyy julkisivulevyjen alle täysin. Tuote perustuukin kestävään ja toimivaan rakenteeseen ja tämän suunnittelussa autamme mielellämme.

Toisin kuin puu, pelti on aikaa ja sääolosuhteista loistavasti kestävä materiaali rangan rooliin. Teräs on riittävän luja ja kustannustehokas ratkaisu, joka on helppo ja nopea kiinnittää rakennusvaiheessa. Automaattisella kanttikoneellamme teemme isojakin määriä nopeasti kohteesta riippumatta. Esimerkiksi Valimo Parkiin olemme toteuttaneet peltirangat julkisivukasettien lisäksi.

TUTUSTU TOTEUTTAMIIMME KOHTEISIIN

Tilaa tuoreimmat Pääkkösen ja peltialan uutiset

Ota yhteyttä asiantuntijoihimme
ja pyydä tarjous

Tarjoamme asiakaslähtöistä, asiantuntevaa ja kokonaisvaltaista palvelua aina suunnittelusta asennukseen asti.

Pyydä tarjous

Pyydä tarjous tai kysy lisää


    Tätä sivua suojaa reCAPTCHA, ja Googlen tietosuojakäytäntöä ja käyttöehtoja sovelletaan.