Kauppakeskus Karisma, 2011

”Projekti oli Pääkkösen siihen mennessä suurin ja vaativin, mutta samalla opettavaisin.”

Kauppakeskus Karisma kohosi nelostien varteen Lahteen ja avasi ovensa marraskuussa 2011. Sitä ennen työtä vaadittiin kuitenkin roimasti ja rakennustyömaa oli todella suuri ja vaativa projekti. Rakentajalta tarvittiin todellista näkemystä ja koordinointikykyä paletin pyörittämiseen. Kauppakeskus on kooltaan 35 000 neliömetriä kahdessa kerroksessa ja siellä on yli 60 liikettä.

27 kilometriä peltilistaa

Lähtökohtaisesti Pääkkösen piti toimittaa Karisman työmaalle ainoastaan joitain kilometrejä peltilistaa ja asentaa ne paikoilleen. Projekti kuitenkin kummasti kasvoi matkan varrella ja lopulta toimitettua ja asennettua peltilistaa oli yhteensä huimat 27 kilometriä, 240 katon läpivientiä, sisäänkäynnin kasetointi, kaikki listoitukset ikkuna-aukoista sisustukseen, osa julkisivusta, räystäät ja ilmanvaihdot eli käytännössä lähes kaikki rakennuksen peltityöt. 

Karisman julkisivu

Projekti kesti Pääkkösen osalta lähes vuoden ja siihen aikaan mahtui paljon suunnittelua, ongelmanratkaisua, ja sitä peltilistaa. Vauhti oli nopea ja ammattitaitoa vaadittiin. Suunnitelmia piirrettiin paljon uusiksi ja ratkaisuja tarvittiin lennossa. Siinä testattiin tekijöiden todelliset näkemys- ja ongelmanratkaisutaidot puhumattakaan ymmärryksestä ratkaisujen toiminnallisuuden tai säädösten suhteen. Suurimmat, eli Pääkkösen mielessä parhaimmat, haasteet koskivat usein teknisiä ratkaisuja eli miten jokin saadaan kiinnitettyä tai piilotettua. Aina ratkaisu löydettiin, tavalla tai toisella.

Projekti otti paljon, mutta antoi vielä enemmän

Työmaa oli massiivinen, tuotanto oli kovilla ja työtilaa ei saanut, se piti vaatia. Omat haasteensa tekemiseen toi myös, että kauppakeskukselle oli lyöty avajaispäivä lukkoon ja sen myötä deadline oli tiukka. Peltityöt ovat vielä usein viimeistelevä vaihe työmailla. ”Kiire oli ollut muillakin. Sen minkä mitta oli heittänyt, niin pelti peitti. Jokaisessa paikassa.” Nina Pääkkönen muistelee hymyillen.

Karisma lähikuva julkisivusta
Peltilista näyttää hyvältä 8 vuotta myöhemminkin.

Projekti oli Pääkkösen siihen mennessä suurin ja vaativin, mutta samalla opettavaisin. ”Karisma oli meille isoin projekti siihen mennessä. Siitä opittiin paljon tulevaa varten, mitä tehdä toisin ja mitkä ovat meidän puutteet, vahvuudet, mihin panostetaan. Karisman jälkeen palkattiin meille myös työnjohto ja saatiin projekteihin hallintaa ja ympäripyöreät päivät jäivät pois. Tänä päivänä homma toimii ja jokaisella on oma rooli.”, Nina Pääkkönen kertoo.

TUTUSTU ASIAKASTARINOIHIN JA REFERENSSEIHIMME

Lähes 70 vuoden kokemuksella on nähty ja koettu monenlaista. Halusimme hieman raottaa, minkälaisia kohteita olemme matkan varrella urakoineet, tässä niistä muutamia. Mukavia lukuhetkiä!

KAtso kohteet

TUTUSTU PALVELUIHIMME

Tilaa tuoreimmat Pääkkösen ja peltialan uutiset