Aleksi 10, 2020

”Korkealla työskentely ei ole meille millään muotoa outoa, mutta olihan se hienoa päästä astelemaan kirjaimellisesti Lahen keskustan kattojen yllä.”

Toukokuussa kiipesimme Lahdessa aivan aitiopaikalle, torin laidalla sijaitsevan Aleksi 10:n torniin. Vuonna 1913 valmistunut entinen pankkikiinteistö on yksi kaupungin keskustan maamerkeistä.

Tornin katto oli päässyt jo todella huonoon kuntoon, joten urakan aluksi purettiin vanha katto, irrotettiin lipputangot sekä kastuneet ja mädäntyneet ruodelaudat. Tämän jälkeen pääsimme uusimaan katon rungon ja asentamaan uuden konesaumakaton.

Vaikeuskertoimia kerrakseen

”Korkealla työskentely ei ole meille millään muotoa outoa, mutta olihan se hienoa päästä astelemaan kirjaimellisesti Lahen keskustan kattojen yllä”, asennuksen työnjohtaja Topi Kemppainen kertoo.

Vaikeuskertoimia lisäsi se, että torni on sisältä täysin ontto. ”Alapuolellamme kahdeksan metrin tyhjä pudotus, koska linnatornissa ei ole lainkaan välipohjaa alla. Se toi meille haasteita ja rakensimme jykevät telineet, jotta pystyimme tekemään työn turvallisesti”, Kemppainen jatkaa.

Urakan edetessä alkoi työskentely kerätä uteliaita katseita niin ala- kuin yläpuolellakin. Keväällä kaupungin kuvioihin palanneet lokit olivat koko ajan rohkeampia ja aggressiivisempia. ”Viimeisiä työmaakuvia napatessani niitä lokkeja piti jo ihan huolella väistellä”, Kemppainen sanoo.

Myös aikataulu toi haasteita. Koronakevään rajoitusten takia alakerran ravintolalla oli kovat paineet päästä avaamaan terassi heti hallituksen määräysten höllentyessä. ”Työ oli ehdottomasti saatava valmiiksi toukokuun aikana ja tässä onnistuimme hienosti”, Kemppainen sanoo tyytyväisenä.

TUTUSTU ASIAKASTARINOIHIN JA REFERENSSEIHIMME

Lähes 70 vuoden kokemuksella on nähty ja koettu monenlaista. Halusimme hieman raottaa, minkälaisia kohteita olemme matkan varrella urakoineet, tässä niistä muutamia. Mukavia lukuhetkiä!

Katso kohteet

TUTUSTU PALVELUIHIMME

Tilaa tuoreimmat Pääkkösen ja peltialan uutiset