Heinolan uusi lukio, 2021

Heinolassa uudistettiin kaupungin lukio ja rakennus valmistui heinäkuussa 2021. Uudessa koulutilassa on 5200 neliömetriä ja arkkitehdin mukaan suunnitteluvaiheen inspiraationa on toiminut nuotio ja sen ympärillä kerääntyminen. Emme osaa sanoa tämän vision toteutumisesta sen enempää, mutta rakennuksen julkisivusta ja erityisesti katosta sitäkin enemmän.

Katto salonkikuntoon

Vaikka kyseessä on suuri rakennus, oli meidän osuutemme tällä kertaa melko pieni, mutta siitä huolimatta erittäin mieluisa. Perinteisesti vedämme julkisivukohteissa pellit näyttävästi seinään, mutta tässä tapauksessa meidän fokus oli enemmän katon puolella, vaikka se huopaa olikin. Tavoitteena oli peittää kaikki läpiviennit kuten ilmanvaihtokoneet ja muut törvelöt, jotka rikkoivat katon visuaalista ilmettä ja tehdä siitä harmonisempi. Sen myötä näiden ei-toivottujen kappaleiden ympärille rakennettiin näyttävä suojakehikko rei’itetystä pellistä niitä peittämään. Lisäksi verhoilimme hyvin kantikkaan, mutta sitäkin hienomman kattoikkunan julkisivut ja teimme tiiliseinässä kiinni oleville syöksytorville kullanväriset peitelevyt. Rangoitusta, listoitusta ja verhoilua tässä kohteessa siis.

Heinolan uusi lukio

Paksun pellin haasteet

Ilmanvaihtokoneiden ympärillä oleva suojakehikko on valmistettu rei’itetystä pellistä, mikä hienommalta nimeltään on perforoitu pelti. Siinä on 30 millimetrin reikiä, jotka tuovat ilmeeseen mielenkiintoisen elementin ja varjojen kautta valon leikkiä. Ja tästä päästäänkin tämän kohteen haasteelliseen puoleen eli materiaaleihin. Käytimme lähes kaikkiin tämän kohteen peltitöihin 3-4 millimetrin paksuisia alumiinilevyjä. Tarkennetaan sen verran, että kolmen millin paksuinen pelti on todella paksu ja sen myötä myös arvokasta materiaalia. Jos muutenkin saa mitata tarkasti, niin tässä kohteessa mitattiin todella tarkasti. Materiaalia ei ollut yhtään ylimääräistä hukattavaksi.

Lisäksi kohteen pellit polttomaalattiin kiiltävän valkoisiksi, jolloin maalatun pinnan jälkeen muokkausvaraa ei enää ole. Yksinkertaisesti kaikkien peltien oli vaan pakko sopia. Jos joku kysyy, niin kukaan meidän tiimistä ei varmasti myönnä, että asennusvaiheessa olisi jännittänyt. Mutta tälläkin kertaa Tuhkimo saapui paikalle ja lasikenkä sopi jalkaan – onneksi. Kaikki tämän kohteen paksummat peltityöt olivat Pääkkösen lokerossa, mutta tällaisista haasteistahan me pidämme ja täytyy myöntää, että lopputuloksesta tuli upea.

TUTUSTU ASIAKASTARINOIHIN JA REFERENSSEIHIMME

Lähes 70 vuoden kokemuksella on nähty ja koettu monenlaista. Halusimme hieman raottaa, minkälaisia kohteita olemme matkan varrella urakoineet, tässä niistä muutamia. Mukavia lukuhetkiä!

Katso referenssit

TUTUSTU PALVELUIHIMME

Tilaa tuoreimmat Pääkkösen ja peltialan uutiset