I.C.E -teos, Green Lahti 2021

“Green Lahti toteutti I.C.E. -teoksen, joka oli myös Helsingin Kansalaistorilla näytillä elokuussa 2021. Teoksen puupaviljongin aaltomainen sinkkikatto on meidän kädenjälkeä.”

Vuoden 2021 Euroopan ympäristöpääkaupunki Lahti on toteuttanut I.C.E.-teoksen, joka on kannanotto ja samalla muistutus, miten merenpinta nousee ilmastonmuutoksen myötä ympäri maailman. Tämä teos oli 6.-15.8. Kansalaistorilla Helsingissä näytillä ja sen jälkeen siirrettiin Lahden Uuteenkylään.

Kuvaus teoksesta on seuraavanlainen: ”Teoksessa on monia elementtejä: torilla nähdään mm. yhdeksän sulavaa jääkuutiota. Teoksen yksi osa on puinen paviljonki, jossa voi tutustua ympäristöpääkaupunkiin ja lahtelaisiin ilmastoratkaisuihin. Taideteoksen taustalla soi säveltäjä Cecilia Damströmin uuden ICE -musiikkiteoksen ensiesitys, jonka Sinfonia Lahti esittää.” (Lähde: greenlahti.fi/ice 4.8.2021) Jos tässä vaiheessa hämmentää, miten tämä millään tavalla liittyy meihin, niin meidän työnjälki on nähtävillä puisen paviljongin katossa. ProPuun puusepät ovat valmistaneet paviljongin rungon ja me vastasimme katon pellittämisestä. Materiaalina oli kiiltävät sinkkipellit.

Aaltomainen katto

Tällaiset tavanomaisesta poikkeavat kohteet ovat meille aina hyvin mieluisia toteuttaa, vaikka työmäärällisesti ne pieniä olisivatkin. Kuten kuvasta näkyy, paviljonki on muodoltaan hyvin aaltomainen, erityisesti katon osalta. Vähemmän runollisesti sanottuna katto siis vääntyy jokaiseen suuntaan ja jokainen peltirivi täytyi mitata erikseen. Ei ainoastaan mittaamisen osalta vaan myös kiinnityksen vuoksi, koska alla on vain paviljongin kattotuoli tasaisen pohjan sijaan. Lisäksi puu on elävä materiaali ja sen suoruus saattoi hieman vaihdella puisissa rakenteissa, mikä toi tähän projektiin uutta ulottuvuutta. Onneksi meiltä löytyy tarkkaa ja kärsivällistä väkeä, minkä lisäksi arkkitehti piti omalta osaltaan huolen, että katon muoto vastaa varmasti suunnitelmaa.

Ehkä jännimmät paikat tässä projektissa kuitenkin tulivat vastaan, kun esillepano elokuun alussa Kansalaistorilla lähestyi. Me nimittäin teimme ja kasasimme katon kolmesta eri elementistä täällä Lahdessa, kun taas puupaviljonki oli siinä vaiheessa jo Helsingissä. Emme siis päässeet varmistamaan katon osien yhteensopivuutta tai miten ne asettuvat paikalleen ennen kuin kohde siirrettiin Helsinkiin. Hieno lopputulos siitä tuli ja kiva fiilis siitä, että meillä on ollut osamme tällaisessa Kansalaistorilla komeilleessa teoksessa.

Lisätietoja ja -kuvia teoksesta täältä.

TUTUSTU ASIAKASTARINOIHIN JA REFERENSSEIHIMME

Lähes 70 vuoden kokemuksella on nähty ja koettu monenlaista. Halusimme hieman raottaa, minkälaisia kohteita olemme matkan varrella urakoineet, tässä niistä muutamia. Mukavia lukuhetkiä!

Katso referenssit

TUTUSTU PALVELUIHIMME

Tilaa tuoreimmat Pääkkösen ja peltialan uutiset