Kärkölän yhtenäiskoulu

“Valtava konesaumakatto ja kilometrilistoituksetkin valmistuvat laadukkaasti ja ajallaan, kun on riittävästi miehiä kentällä.”

Kärkölässä päästiin aloittamaan syyslukukausi uudistuneessa koulurakennuksessa. Noin vuoden kestänyt projekti on isoimpia hetkeen, missä olemme olleet mukana. Valtava konesaumakatto sekä kilometritolkulla listoitustöitä niin sisällä kuin ulkona.

Me huolehdimme tuttuun tyyliin kaikki peltityöt myös tällä työmaalla. Pääurakoitsija Firan kanssa olimme tuttuja entuudestaan, ja yhteistyö sujui jouhevasti koko urakan ajan. Saumaton yhteispeli on kattohommissa ehdoton vaatimus. Katto täytyy saada pään päälle mahdollisimman nopeasti, ettei kosteusvahinkoja pääse syntymään.

Jopa 100 neliön päivävauhdilla

Aluksi teimme mallityöt, eli selvitimme minkälaisia ja kokoisia peltejä tarvitaan. Mittaustöiden ja suunnittelun jälkeen päästiinkin pellitystöihin. Kyseessä oli yksi suurimmista konesaumakatoista, joita olemme koskaan tehneet. Ei mitään, meidän pojat tarttuivat tuumasta toimeen ja kiinnittivät peltiä jopa 100 neliön päivävauhdilla.

Projektiin kuuluivat niin räystäspellit, vesipellit, julkisivupellit, kattopellit kuin sisäpuolen kynnyksien ja ovien listat. Ainiin, teimmehän me yhden mittatilauspostilaatikonkin! Huomionarvoista tässä projektissa oli kuitenkin hävyttömän pitkät lapeet (jopa 26 metriä). Eli jatkosaumaa ja ekstrakäsiä tarvittiin, että pellit saatiin asianmukaisesti paikoilleen.

Useamman hauiksen projekti

Olemme huomanneet, että pääurakoitsijat arvostavat nykypäivänä yhä enemmän sitä, että yhden firman kautta saadaan kaikki peltityöt hoidettua. Tämä sopii meille paremmin kuin hyvin. Kuten vanha viisaus toteaa: mitä useampi kokki, sitä huonompi soppa.

Isoissa projekteissa tarvitaan myös hauista kentälle. Eli ihan yhden tai kahden miehen voimin ei saada kaikkea ajoissa valmiiksi. Parhaimmillaan meiltä olikin kuusi miestä yhtä aikaa hoitamassa pellityksiä kuntoon. Onneksi meillä hyviä tekijöitä riittää, joten hyvällä suunnittelulla ja aikataulutuksella tarvittava määrä miehiä löytyy aina apuun.

Mukava tunne saada iso urakka valmiiksi suunnitellusti ja ajallaan. Nyt ei pitäisi koululaisilla jäädä opiskelut ainakaan fasiliteeteista kiinni!

Tämä ei ole ainoa ylpeydenaiheemme, tutustu myös muihin referenssikohteisiimme

Lähes 70 vuoden kokemuksella on nähty ja koettu monenlaista. Halusimme hieman raottaa, minkälaisia kohteita olemme matkan varrella urakoineet. Mukavia lukuhetkiä!

Tutustu lisää

Meidän kautta saat kaikki tarvittavat peltitöihin