Kulttuurimajakka, 2021

Espoon Tapiolaan valmistui elokuussa 2021 Kulttuurimajakka. Kulttuurimajakka on 8-kerroksinen talo, joista seitsemän kerrosta on omistettu asunnoille, kun taas pohjakerros keskittyy lunastamaan sille annetun nimen. Pohjakerros on korkea liiketila, joka on suunniteltu kulttuurialueeksi esimerkiksi näyttely- ja toimintatiloja varten. Nimeä vahvistaa myös rakennuksen katolta löytyvä majakan näköinen rakennelma, jota mekin olimme viimeistelemässä.

Räystäät jiiriin

Tämä kohde oli erinomainen esimerkki siitä, että peltiä menee hyvin paljon muuallekin kuin katolle. Tässä kohteessa oli huopakatto ja olimme kohteessa lähes vuoden putkeen pari viikon pätkää pois lukien. Eniten meitä työllisti räystäspellitykset, jotka nimensä mukaisesti viimeistelevät räystäät ja takaavat sekä huolitellun että toimivan katon vuosikausiksi. Lisäksi ne suojaavat seinärakenteita kastumiselta, mikä on plussaa. Räystäspellityksiä tehtiin lopulta noin 600 metrin edestä, kun katon rakenne oli hyvin monitasoinen ja tarpeita oli useamman kulman takana.

Kulttuurimajakka

Suunnittelun kautta palikat paikalleen

Räystäspellitykset tässä kohteessa vaativat meiltä hyvin paljon suunnittelutyötä. Katto oli monikerroksinen ja siinä oli valoaukkoja sekä muita yksityiskohtia paljon, jotka vaativat räätälöityjä ratkaisuja. Lisäksi materiaalina oli valkoiseksi maalattu alumiini, jolla on omat erityishuomiota kaipaavat ominaisuutensa. Tässä kohteessa suunniteltiin alkuvaiheessa todella paljon. Teimme mallipeltejä ja palaveerasimme arkkitehdin kanssa, että saimme vision vastaamaan käytännön toteutuksen kanssa.

Erityisen tästä kohteesta teki se, että alumiinia meni todella paljon. Yleensä normaalia peltiä on huomattavasti isompi määrä suhteessa alumiiniin. Peruspelti on usein armollisempi valinta, kun sitä voi limittää ja saumata, kun taas alumiini on paksumpaa eikä sitä voi samalla tavalla vääntää. Alumiini vaatii siis enemmän huomiota ja suunnittelua toteutuksen osalta, mutta samalla se oli paras materiaali tähän kohteeseen toivotun ulkonäön toteuttamiseen. 

Kulttuurimajakan majakka

Räystäspeltien lisäksi teimme ja asensimme kerroksien välisille tasanteille otsapellit rappukäytäviin. Valkoiset otsapellit olivat pyöreitä ja kaarevia muodoltaan mukaillen seinän kaarevuutta, mikä on aina omanlaisensa tuote muotoilla alumiinista. Lisäksi katolla oli sellainen majakkaa muistuttava halkaisijaltaan noin kolmen metrin rakennelma, joka oli vähän jokaiseen suuntaan kallellaan. Pellitimme tämän sitten valkoisella pellillä. Hieno tuli. Ikkunapeltien lisäksi teimme paljon peltilistoja moniin suunnittelemattomiin paikkoihin kuten kulmien täyttämiseen, putkien suojaamiseen ja mihin kaikkialle muualle, mikä on tämän kokoisille projekteille hyvin ominaista. Ja kuten tiedetään, pelti on tällaisiin viimeistelytarpeisiin ihan loistava ratkaisu: helppo, nopea ja kestävä. 

TUTUSTU ASIAKASTARINOIHIN JA REFERENSSEIHIMME

Lähes 70 vuoden kokemuksella on nähty ja koettu monenlaista. Halusimme hieman raottaa, minkälaisia kohteita olemme matkan varrella urakoineet, tässä niistä muutamia. Mukavia lukuhetkiä!

Katso referenssit

TUTUSTU PALVELUIHIMME

Tilaa tuoreimmat Pääkkösen ja peltialan uutiset