Meidän vuosi 2020

17.12.2020 Nina Pääkkönen

Ensimmäisen kerran koronan vaikutukset näkyivät meillä, kun Uudenmaan rajat suljettiin. Iso osa työmaistamme on nimittäin pääkaupunkiseudulla. Ei auttanut muu kuin laittaa asentajille kulkuluvat mukaan ja joka aamu jonottamaan rajan toiselle puolelle. Tämän vuoden vallitseva teema epätietoisuus näkyi myös rakennusalalla. Kukaan ei tiennyt, mitä tapahtuu ja epätietoisuuden myötä pelättiin pahinta. Meidän kohdallamme onni oli myötä ja työmaat pysyivät auki eikä lomautuksille ollut tarvetta. Toki erilaisia poikkeusjärjestelyitä on työmailla ollut ja sellaisia on saanut myös vaatia. Tässä katsaus, millainen oli meidän vuosi ja miten siitä selvittiin!

Koronavuosi Pääkkösellä

Tammikuussa 2020 vuosi oli vasta edessä. Olimme juuri tehneet uuden koneinvestoinnin. Myös Petri oli vasta nimitetty Pääkkösen toimitusjohtajaksi. Vuoden alussa toivoimme myynnillisesti hyvää vuotta ja onneksemme sellaisen saimme. Uuden koneen ansiosta olemme tehostaneet tuotantoamme ja samalla työntekijämäärällä olemme saaneet enemmän metrejä ulos. Iloksemme töitä on riittänyt ja jälkiviisaana olisi syksyksi voinut jopa palkata lisävoimia. Mutta siinä vaiheessa ei kukaan voinut tietää jatkuuko työt vai ei, joten varovaisia olimme mekin.

Pienenä yrityksenä hyvä ja huono puoli on se, että yksi isompi projekti voi olla käänteentekevä koko yrityksen toiminnan kannalta. Ja tänä vuonna käännös oli onneksemme valoa kohti. Tämä kyseinen projekti on myös antanut meille mahdollisuuden kehittää osaamistamme ja myös tehostaa toimintaamme yhteistyökumppanien avulla. Tästä projektista tulemme kertomaan alkuvuodesta enemmän!

Kantava voima vuodesta toiseen

Tällaisina aikoina saa olla erityisen kiitollinen meidän porukastamme. He ovat tehneet kaikkensa tsempatakseen, mikä on ollut mahtava nähdä. Oli poikkeusajat tai ei, meillä puhutaan avoimesti ja päätöksiä tehdään yhdessä. Näin myös vältetään ongelmat, kun asiat ovat kaikilla tiedossa. Parasta on, että voi aidosti luottaa jokaisen ammattitaitoon eikä sitä tarvitse kyseenalaistaa. Mennyt vuosi on osoittanut, kuinka paljon meiltä löytyykään osaamista ja miten sen ansiosta täydennämme toinen toistamme. Jokainen on oikealla paikalla ja tekee sitä, minkä osaa parhaiten. Ja sen takia, oli koronaa tai ei, me pärjäämme. Se on tämän jengin ansiota. 

Ja muuten, jos jotain hyvää koronasta on seurannut, on se, että työntekijämme jäävät nyt sairastuessaan kotiin lepäämään. He parantelevat itsensä kunnolla ennen kuin palaavat töihin ja ovat työmaalla jälleen täydessä iskussa. Työntekijämme ja heidän hyvinvointinsa on meille valtavan tärkeää, joten jotain hyvää tässäkin!

Ainoa suunta on eteenpäin

Työmaat, joita olemme tänä vuonna tehneet, on päätetty vuoden 2019 aikana. Sen myötä mahdollinen vaikutus rakennusalaan näkyy todellisuudessa vasta ensi vuonna. Aina olemme mananneet, että ensi vuonna ei ole töitä, mutta täällä ollaan edelleen. Täytyy vaan uskoa omaan tekemiseen ja mennä eteenpäin. Joka vuosi tulee joku yllätys, johon reagoida ja tänä vuonna se oli korona. Teimme tarvittavia järjestelyitä tilanteen mukaan ja jatkoimme hyvällä asenteella eteenpäin. Ja se on se mitä me teemme: menemme eteenpäin. Sen myötä meillä on myös pari kehityshanketta parhaillaan työn alla.

Tällaisen vuoden jälkeen saamme olla erityisen kiitollisia siitä, kuinka huikeat tyypit meillä on töissä. Kiitämme myös lämpimästi asiakkaitamme ja yhteistyökumppaneitamme. Tämä vuosi on nostanut hyvän keskusteluyhteyden ja luottamuksen merkityksen uudelle tasolle. Vuosien yhteistyöllä on mahdollista keskustella avoimesti tällaisessakin tilanteessa, miten mennään yhdessä eteenpäin. Kiitos kaikille teille. Aina on pieniä kehityspisteitä ja niin pitääkin olla, mutta ilolla eteenpäin kohti parempaa vuotta!

Nina, Seppo ja Petri

Tilaa tuoreimmat Pääkkösen ja peltialan uutiset