Mitä vastuullisuus tarkoittaa Pääkköselle?

8.9.2023

Vastuullisuus ja siihen liittyvät asiat eivät ole pelkästään suurten yritysten velvollisuus. Kestävämmän huomisen takaamiseksi tarvitaan myös meidän pienempien yritysten ja yksilöiden panostusta. 

Meille vastuullinen tapa toimia ei ole varsinaisesti erikseen päätetty asia, vaan se seuraa luontaisesti kaikessa tekemisessämme. Tajusimme, että emme ole asiasta paljoa muistaneet ääneen puhua! 

Vastuullisuus on jokapäiväistä toimintaa 

Meille vastuullisuus tarkoittaa sitä, että ympäristö ja ihmiset otetaan huomioon joka päivä. Vastuullisuus kattaa myös taloudellisen puolen, joka meillä tarkoittaa kannattavaa liiketoimintaa sekä sitä, että palkat, laskut ja verot maksetaan säntillisesti. 

Vastuullisuus on myös läpinäkyvyyttä. Yrityksen kaiken toiminnan tulee kestää syvempää tarkastelua ja sanojen sekä tekojen tulee kohdata keskenään. Olemme huomanneet, että vastuullinen tapa toimia toteutuu parhaiten, kun koko henkilöstö jakaa saman arvomaailman ja tahtotilan tehdä asioita hieman paremmin ja kestävämmin.  

Vastuullisuus näkyy pieninä ja isompina tekoina 

Vastuullisuus on pieniä tekoja, kuten pienempiä ja vähäpäästöisempiä autoja, joihin olemme vaihtaneet. Lisäksi olemme panostaneet energiatehokkuuden parantamiseen niin lämmityksessä kuin valaistuksessa. Kierrätämme kaikki ylijäämämateriaalit (ja välillä myös asiakkaidemmekin roskat). Kaikissa hankinnoissa pyrimme puolestaan suosimaan kotimaista laatua. 

Henkilöstön hyvinvointi on tärkeää, mistä pidämme tiukasti kiinni. Työturvallisuudesta emme tingi ja huolehdimme asianmukaisista varusteista ja koulutuksista aiheeseen liittyen. Tarjoamme osaavalle henkilöstöllemme myös laajan työterveyshuollon sekä mahdollisuuden vahvistaa omaa osaamista erilaisten koulutusten avulla. 

Peltisepänliikkeille poikkeuksellisena olemme tehneet päätöksen panostaa erityisesti asiakaspalveluumme. Näin voimme seisoa aina tukevasti sanojemme ja tekojemme takana. Meillä on myös riittävät resurssit pitää huoli siitä, että asiakkaamme saavat aina parhaimmat ja kestävimmät ratkaisut käyttöönsä. 

Tarkalla korvalla kestävämpien ratkaisujen puolesta  

Kuuntelemme ja seuraamme asiakkaitamme, henkilöstöämme ja toimintaympäristöämme herkällä korvalla. Kun huomaamme, että jonkin asian voisi tehdä vielä paremmin tai kestävämmin, pyrimme aktiivisesti viemään sen myös käytäntöön asti.  

Otamme mielellämme vastaan uusia ideoita vastuullisemman toiminnan edistämiseksi. Ota yhteyttä ja keskustellaan peltitarpeiden lisäksi hetki myös vastuullisuudesta. 

Tilaa tuoreimmat Pääkkösen ja peltialan uutiset