Osta oikein, osta pois!

2.6.2020 Petri Lehtinen

Saamme kuukausittain kymmenittäin tarjouspyyntöjä. Niiden kirjo on moninainen ja siksi ajattelinkin kirjoittaa muutaman ohjenuoran tarjouspyyntöjen tekemisen ja vastaanottamisen helpottamiseksi.

Meiltä saat tarjouksen ilman piilokuluja

Monet kokeneetkin tarjouspyyntöjen tekijät pelkäävät tarjouksen piilokuluja tai kustannuksia, joita ei ole mainittu. Tämä pelko on valitettavasti osin aiheellinen, koska tähän maahan mahtuu yhtä monta tapaa tarjota kuin on tekijöitäkin. Meillä on toki ajatuksena se, että laatu maksaa ja maksaa myös itsensä takaisin. Asiakas saattaa kuitenkin kokea meidän olevan liian kalliita, kun ei ole kunnollista käsitystä siitä, mitä kaikkea tarjoukseemme oikein kuuluukaan.

Meidän tarjouksissamme ei ole piilokuluja, vaan urakkahintaamme kuuluu aina:

  • mittaus
  • työnjohto
  • tavarat toimitettuna työmaalle
  • asennus ilman lisäkuluja
  • kiinnitysmateriaalit
  • työmaaperehdytys

Työt tehdään vain asianmukaiselle, toimivalle ja valmiille pohjalle. Valitettavan usein alalla on nimittäin nähty sitäkin, että kohteen pohjien sanotaan olevan valmiina, vaikka ne eivät oikeasti ole.

Tee tarjouspyynnöstä mahdollisimman hyvä, helpotat kaikkien työtä

Autamme sinua saamaan viimeisen päälle mietityn tarjouksen, mutta siihen tarvitsemme apuasi. Tarjouspyyntöjä olemme nähneet raapustetun pahvilaatikon kulmaan, lankkuun, sähköpostiin, faksiin ja tuleepa niitä kiitettävästi nettisivujemmekin kautta. Kaikkia näitä yhdistää se, että pohdimme jokaisen kohdalla aina asiakkaalle parhaan mahdollisen ratkaisun.

Mitä enemmän saamme taustatietoa ja mitä valmiimmin asiakas on tarjouspyyntönsä miettinyt, sen paremmat valmiudet meillä on rakentaa asiakasta miellyttävä tarjous. Tarjouspyyntöä tekevällä on ylipäätään hyvä olla olemassa edes jollain tasolla peltisuunnitelma ja -budjetti. Liian usein näkee sellaista, ettei peltitöille ole avattu edes kustannuspaikkaa. Pakolliset pellit saattavat toki olla budjetissa olemassa, mutta kohteissakin on keskenään eroja. Esimerkiksi saneerauskohteeseen saattaa mennä paljon enemmän peltiä ja listan määrä saattaa siis paisua.

Lisäksi kannattaa miettiä jo etukäteen, mihin kaikkialle peltiä tarvitaan. Kannattaa myös ottaa selvää materiaaleista ja väreistä.

Ota siis nämä huomioon tarjousta jättäessäsi:

  • Onko peltisuunnitelma ja -budjetti?
  • Mitä materiaaleja, ainevahvuuksia ja värejä on mietitty?
  • Mihin kohtaan pellitys tulee?
  • Millaiselle pohjalle pelti asennetaan?

Älä kuitenkaan säikähdä, vaikka sinulla ei olisi suunnitelmaa olemassa. Voit olla rohkeasti meihin yhteydessä hyvissä ajoin, me autamme kyllä.

Tilaa tuoreimmat Pääkkösen ja peltialan uutiset