Peltitöitä ja poikkeustilanteeseen sopeutumista – Miten Pääkkösen vuosi 2021 meni ja mitä voimme odottaa vuodelta 2022?

8.2.2022 Petri Lehtinen

Pääkkösen vuosi 2022 on startannut työntäyteisissä tunnelmissa, vaikka perinteisesti talvi- ja kevätkausi ovat peltitöiden osalta hieman rauhallisempaa aikaa. Petri Lehtisellä käynnistyi kolmas vuosi Peltisepänliike Pääkkösen toimitusjohtajan tehtävissä. Kaiken kaikkiaan Petri on ollut lähes kymmenen vuotta Pääkkösen palveluksessa. Nykäisimme Petriä hihasta ja kysyimme, mitä Pääkköselle kuuluu nyt ja mitä voimme odottaa vuodelta 2022? 

Poikkeuksellisesta vuodesta selvittiin kunnialla, vaikka ylimääräistä säätöä riitti 

Vuosi 2021 oli Pääkkösen osalta onnistunut vuosi. Uusia kohteita riitti ja työt saatiin aikataulussa valmiiksi. Ei voida kuitenkaan väittää, etteikö vuosi 2021 olisi ollut poikkeuksellinen myös Pääkkösellä. Raaka-aineiden hinnanmuutokset sekä globaalit toimitusvaikeudet toivat omat haasteensa Pääkkösen arkeen. Tilanteesta selviäminen vaati tarkkaa seurantaa, selvitystyötä sekä ennakointia. Välillä jouduttiin myös keksimään vaihtoehtoisia ratkaisuja, jos esimerkiksi tietyssä raaka-aineessa oli saatavuusongelmia.  

Työpanosta jouduttiin vuonna 2021 käyttämään normaalia enemmän selvitystyöhön ja vaihtoehtoisten toimintamallien keksimiseen. Petri näkee kuitenkin, että Pääkkösen jo olemassa olevat toimintatavat tukivat toimintaa myös poikkeuksellisina aikoina: “Asiakkaiden suuntaan eivät nämä haasteet eivät juurikaan näkyneet. Meidän perustoimintatapoihimme kuuluu jo se, että asiakkaalle mietitään valmiiksi paras vaihtoehto toteutettavissa olevien vaihtoehtojen mukaan.”  

Tänä vuonna toiveissa vielä enemmän peltiä sekä parempaa ennakoitavuutta 

On sanomattakin selvää, että toiveet vuodelle 2022 liittyvät edellisvuoden haasteiden minimoimiseen. Tällä hetkellä toimitusvaikeuksia ei juurikaan ole, mutta raaka-aineiden hinnat ovat edelleen korkealla ja hintakehitys on vaikeasti ennustettavissa. Lisäksi on haasteellista ennustaa, että miten kyseiset ongelmat vaikuttavat tai ovat vaikuttaneet asiakkaisiin.  

Myynnillisesti Pääkkösellä on saatu uusia kohteita hyvin alkuvuodelle. Perinteisten pellityskohteiden lisäksi Pääkkösen mieltä virkistää tänä vuonna erityiskohde: Lahden Kaupungintalo. “Kun kyseessä on oman kotikaupungin tunnettu maamerkki, niin onhan se hieno ja kunnian asia!”, iloitsee Petri kertoessaan Lahden Kaupungintalohankkeesta. 

Pääkkösen toiminnan tavoitteena on kasvaa tasaisesti. Kuitenkin aina niin, että palvelutaso säilyy erinomaisella tasolla. Henkilöstön puolesta lisäkäsiä tullaan todennäköisesti tarvitsemaan tänäkin vuonna niin tuotannon puolelle kuin asennuksiin kesällä ja syksyllä.

Tilaa tuoreimmat Pääkkösen ja peltialan uutiset