Unelma-ammatti löytyi vastoin omia odotuksia oman perheen yrityksestä 

5.4.2022

Asioidessasi Pääkkösellä kohtaat todennäköisesti iloisen ja lämminhenkisen Emma Rantoilan.  Hän koordinoi Peltisepänliike Pääkkösen toimintaa aina asiakkaan ensimmäisestä yhteydenotosta laskutukseen asti. Oli sinulla asiakastilaukseen liittyvä asia tai hallinnollinen kysymys, kysy Emmalta, hän kyllä tietää! 

Emma on vuodesta 2016 asti ollut myös yksi Pääkkösen omistajista. Tämä tarkoittaa sitä, että yrityksen toimintaa pyöritetään jo kolmannessa sukupolvessa. Pääkkösen omistajuuden hän jakaa isänsä Sepon ja veljensä Niklaksen kanssa. Omistajuus ja ura perheyrityksessä ei ole kuitenkaan ollut aina Emman haave, vaan matkaan on mahtunut omien siipien kokeilua ja kokemusten kerryttämissä muuallakin. 

Halu kokeilla toimistotyötä sai kokeilemaan perheyritysarkea 

Asiakaspalvelutehtävät ovat vetäneet puoleensa aivan ensimmäisestä työpaikasta lähtien. Ihmisten kanssa toimiminen ja asiakaspalvelutaidot ovatkin asia, jotka hän kokee luontaiseksi vahvuudekseen. ”Nautin asiakaspalvelusta, ja koen että olen siinä myös todella hyvä. Olen huomaamatta hakeutunut koko työurani ajan erilaisiin asiakaspalvelutehtäviin. On ollut hienoa huomata, miten valtavasti siinäkin on kehittynyt vuosien varrella.”, kertoo Emma. 

Ensimmäiset palkkatyöt hän aloitti 16-vuotiaana ja on siitä asti kerryttänyt osaamistaan monipuolisesti erilaisissa asiakaspalvelutehtävissä. 25-vuotiaana heräsi kuitenkin tarve päästä kokeilemaan toimistotyötä. Tässä vaiheessa Peltisepänliike Pääkkösen ja Emman tarinat kohtasivat, sillä Pääkkösellä oli tarve saada asiakaspalvelutaitoinen henkilö avuksi toimiston puolelle Emman äidin, eli Nina Pääkkösen kaveriksi. 

Oman perheen kanssa työskentely on oma taiteenlajinsa 

Ensimmäisen kerran Pääkkösen toimistotuoliin tuli istuuduttua enemmän toimistotyön viehätyksestä kuin siitä, että pääsee kokemaan perheyritysarkea. Nyt, melkein 11 vuotta myöhemmin ajatukset ovat ehtineet muuttumaan. Tahtotila on jo pitkään ollut viedä Pääkköstä määrätietoisesti eteenpäin ja antaa oma panos yrityksen toiminnan kehittämiseksi. Vastuun kasvaessa Emmasta on vuosien aikana tullut Pääkkösellä se henkilö, keneltä kysytään ensimmäisenä ”Mitäs nyt tehdään?”.  

Perheyritysarki ei ole aina se helpoin tie, vaikka monesti toisin luullaankin. Kun saman geeniperimän omaavia henkilöitä työskentelee samoissa tiloissa, voi suusta joskus päästä jotain muuta kuin vitsejä. ”Kesti aikaa, että sain itselleni enemmän vastuuta ja joskus tämä aiheutti turhautumista. Olemme kuitenkin huomanneet äitini kanssa, että kun olemme jakaneet vastuut ja keskitymme osiltamme niihin asioihin missä olemme hyviä, niin myös yritys kasvaa ja kehittyy nopeammin.” 

Tällä hetkellä asiat ovat järjestyneet niin, että Emma ei voisi kuvitella olevansa missään muualla kuin Pääkkösellä. Työn vastuullisuus ja merkityksellisyys motivoivat, mutta erityisesti Pääkkösellä vallitseva me-henki saa hymyn Emman kasvoille. ”Ihmiset tekevät Pääkkösestä Pääkkösen, niin asiakkaille kuin meille ketkä olemme täällä töissä. Yhteishenkemme on jotain sellaista, mitä on vaikea kuvailla ja kertoa kuinka iso merkitys sillä oikeastaan onkaan.” 

Kokonaisvaltainen aktiivisuus heijastuu positiivisesti elämän kaikille osa-alueille 

”Perheeseeni kuuluu tytär sekä toimistokoiranakin tunnettu Manu-mäyräkoira. Vapaa-ajallani urheilen monipuolisesti sekä nautin läheisteni seurasta. Ai niin, tykkään myös matkustella paljon. Seuraava kohde, jos kaikki menee hyvin, on New York!”  

Emma on hyvin aktiivinen ja se heijastuu kaikessa tekemisessä, niin töissä kuin vapaa-ajalla. Iloinen ja toimeenpaneva asenne välittyy hymynä asiakkaiden ja työkavereiden suuntaan. Emma onkin tällä hetkellä erittäin tyytyväinen tilanteeseensa ja kokee, että pääsee toteuttamaan itseään monipuolisesti elämänsä eri osa-alueilla. 

Tilaa tuoreimmat Pääkkösen ja peltialan uutiset