Uusi vuosikymmen, uudet ja vähän vanhatkin kujeet

28.5.2020 Seppo Pääkkönen

Vuosi 2020 alkoi uudistuksilla, kun Peltisepänliike Pääkkösen puolella aloitti historiamme ensimmäinen toimitusjohtaja, jonka sukunimi ei ole Pääkkönen. Muuten kuvittelimme uuden vuosikymmenen alkavan melko rauhallisissa merkeissä, mutta vähänpä tiesimme!

Koronakevät on tuonut meillekin aivan odottamattomia kiireitä, haasteita ja vauhtia, mutta niistä ollaan tähän asti selvitty ja selvitään jatkossakin. Kuluva toukokuu on mm. Lahden Peltiurakoinnilla ollut tähänastisen historiamme kiireisin, vaikka normaalioloissa tämä kuukausi on yksi hiljaisimmista.

Kaiken suhteen ollaan uuden edessä, mutta Pääkkösellä on takanaan pitkä historia ja perspektiiviä asioihin. Niiden avulla on hyvä ponnistaa eteenpäin tälläkin vuosikymmenellä. Esimerkiksi kohti seuraavaa merkkipäivää: Pääkkösen 70-vuotisjuhlia. Viimeksi juhlimme pyöreitä vuosia upeassa seurassa asiakkaiden, yhteistyökumppanien, työntekijöiden ja ystävien kanssa. Se on varmuudella asia, joka ei muutu.

Lisää porukkaa ja laitteita

Työtä on onneksi riittänyt ja työmaita on koko ajan enemmän, joten olemme lisänneet työnjohtoa sujuvamman työskentelyn takaamiseksi. Meillä on nyt työnjohdossa harjoittelijana Emil Johannessen, joka siirtyi tähän tehtävään talon sisältä asennushommista. Emilille on talon tavat ja tekeminen tuttua, ja kohta alkaa jo sujua työnjohtokin.

Porukkamme konehifistelijät arvostivat erityisesti ihan uutta tulokasta, kun päivitimme konekantaamme tälle vuosikymmenelle uudella RAS XL-Center -kanttikoneella. Tällä kaunokaisella taipuu ammattilaistemme ohjauksessa kantti kuin kantti.

Lahden lahja pääkaupunkiseudulle

Vuodesta 1956 ollaan siis nähty, tehty ja koettu monenlaista. Ammennamme työssämme edelleen siitä samasta innosta, jonka voimin perustajakaksikko paineli peltisakset pyörän tarakalla asiakkaalta toiselle Lahdessa ja sen lähialueilla.

Nykyään kuitenkin työmaistamme suurin osa sijaitsee pääkaupunkiseudulla. Reissaamista sinne ja takaisin on koko ajan enemmän, mutta se kuuluu tämän pelin henkeen. Pääkkönen-teippauksin varustetut automme ovat tuttu näky moottori- ja kehäteiden aamu- ja iltapäiväliikenteessä, ja onpa sillä näkyvyydellä saatu tarjouspyyntöjäkin.

Näkee meitä kyllä Lahessakin. Yksi erikoisuus on pop-up-terassi, jonka pistimme pystyyn keskustaan toukokuun ajaksi. Tällä terassilla ei kuitenkaan ole anniskeluoikeuksia, vaan se pystytettiin peltitöiden ajaksi näkyvälle paikalle Santa Fe -ravintolan kulman korkeuksiin.

Peltisepänliike Pääkkönen pop-up terassi Lahden Torilla

Tilaa tuoreimmat Pääkkösen ja peltialan uutiset