Viisi vinkkiä, miten säästät peltitöiden kustannuksissa

31.5.2023

Peltitöissä voit säästää monessa asiassa. Niin ajassa, rahassa, materiaaleissa kuin hermoissa. Tässä sinulle viisi ilmaista vinkkiä siihen, mihin kannattaa kiinnittää huomiota. Jos aikaa on todella vähän, niin hyppää suoraan kohtaan viisi! 

  1. Huolellinen suunnittelu on kaiken perusta 

Suunnittele ja mittaa aina niin pitkälle kuin mahdollista. Hyvä suunnittelu takaa ensisijaisesti sen, että tiedetään mitä ollaan tekemässä. Tätä kohtaa et halua skipata, sillä suunnittelu helpottaa niin materiaalivalintojen, -tilauksien kuin itse työn tekemistä.  

  1. Tilaa isommissa erissä 

Pienissä erissä yksikköhinta on korkeampi verrattuna siihen, jos tilaisit kaikki tarvittavat kerralla. Pyri siis tilaamaan aina tarvittavat materiaalit kerralla, jos mahdollista. Joskus parhaat asiat tulevatkin niissä isoissa paketeissa. 

  1. Ole tarkkana, minkä levyistä peltiä tilaat 

Leikkausleveys kannattaa myös miettiä tarkkaan. Summamutikassa jos tilaa, tulee helposti rehvasteltua siinä, minkä kokoista peltiä pistää tilaukseen. Turha maksaa peltilistassa, missä on runsaasti varoja, jos pienemmilläkin mitoilla tehty lista olisi riittänyt kyseiseen kohtaan. Mitä leveämpi, sen parempi ei päde peltilistoihin. 

  1. Kalleinta peltiä ei kannata tilata paikkoihin, joista se ei näy 

Kuten kaikki kaunis ja kiiltävä, myös hienostuneemmat erityispellit ovat usein hieman hintavampia. Tällöin on hyvä muistaa, että kalleinta peltiä ei ole aina välttämätöntä laittaa sellaisiin paikkoihin, joissa se ei näy ulospäin. Huomaamattomiin paikkoihin sopii erinomaisesti ulkonäöltään ei niin näyttävä materiaali, joka on kuitenkin yhtä kestävä. Ja luonnollisesti tavallisempi on myös edullisempi. 

  1. Hyödynnä ammattilaisen apu 

Viisas säästää kysymällä. Suunnittelemme puolestasi tai autamme suunnitelman hiomisessa. Vaikka et meiltä varsinaista suunnitteluapua tilaisikaan, tulemme käymään suunnitelmasi läpi ennen toteutusta. Näin varmistamme sen, että peltiä menee sinne minne pitää ja lopputulos on odotusten mukainen.  

Toivottavasti sait näistä vinkeistä lisää intoa peltitöiden toteutukseen! Olemme näitä asioita ehtineet pohtia tässä lähes 70 vuoden matkan aikana. Kannattaa siis aina kysyä meiltä, jos kaipaat ammattilaisen näkökulmaa peltitöihin. 

Tilaa tuoreimmat Pääkkösen ja peltialan uutiset